karmela_news_head3.jpg
» Новини » КАЧЕСТВОТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ
КАЧЕСТВОТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ

КАЧЕСТВОТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ

- Г-жо Стоянова, във връзка с предстоящото приемане на закона от Народното Събрание за отглеждането и приложението на ГМО в хранителната промишленост, се появиха в медиите доста противоречиви мнения , внасящи допълнително смут сред обществото ни. Вие, като производител на фирма за сладкарски изделия, как бихте коментирали този въпрос?

През последните седмици на страниците на вестниците, в ефира на теливизиите и радиостнациите, в интернет пространството една от най-актуалните теми е тази за вредата от Генно модифицираните организми, които се съдържат в някои хранителни продукти.
Ние от Кармела искрено вярваме, че потребителите имат право да бъдат информирани и да следят за безопасността на продуктите, които консумират. Важно е обществеността да бъде активна и да отстоява своето право да консумира чисти храни.Това, което предизвика нашето възмущение е дезинформирането, което залива българските потребители. За пореден път се оказва, че в България всеки който пожелае може да направи изказване, с което да урони престижа и авторитета на български производител и това да няма никакви последици.

- Кои са авторитетните служби в страната, които дават ясна и точна представа за съдържанието на ГМО в хранителните продукти, и с каква точност излизат резултатите от използваната технология у нас?

Безспорно една от тези организации е Националната лаборатория за контрол на генетично-модифицирани храни към Столичната РИОКОЗ, но има и други лаборатории, които правят необходимите анализи. Ние ползваме услугите на SGS България, подразделение на френската Société Générale de Surveillance S. A., която управлява акредитирани лаборатории за анализ на зърнени култури, микробиологични изследвания и генномодифицирани организми.

- Във вашите продукти с марката FAMILY има ли съдържание на ГМО и в какви проценти? Ако има, то описано ли е в съдържанието на продукта върху опаковката?

От миналата седмица медийното и интернет пространство е залято от невярна информация относно нашият продукт мини вафли Family. В България за пореден път се оказва много лесно да кажеш лъжа в публичното пространство и тя веднага да бъде разпространена, без каквито и да е последствия за „вестителя”. Но такова безотговорно изказване нанася изключителна вреда на нас като производители. Осъмваме една сутрин и от всякъде ни залива информация как продукта, който произвеждаме е вреден и се оказваме в позиция да се отбраняваме за непроверена, невярна, а може би преднамерена информация.

Категорично бихме искали да заявим на своите потребители, че продукта мини вафли Family не съдържа ГМО.
В потвърждение на думите ни, ви предлагаме копие от протокол № 0057/02.02.2010 г. за извършен в изпитателна лаборатория SGS анализ, който категорично доказва, че изнесената в медииното пространство информация е преднамерена и уронваща престижа на нашата фирма. Повтарям, няма наличие на ГМО в нашите продукти.
Фирма Кармела е сертифицирана по международните стандарти за управление на качеството ISO 9001:2000 и системата за контрол на производството НАССР и мога да ви уверя, че тези стандарти не са просто сертификати поставени в рамка, а стриктно се спазват при производството на всеки асортимент от нашето портфолио. Ние гарантираме, че нашите продуктите са безопасни за консумация и отговарят на висок стандарт за качество.
Ние в Кармела не правим компромис с качеството на нашите продукти. Зная, че може да ви прозвучи пресилено, но всеки наш клиент е изключително важен за нас, и повярвайте ми ние не искаме да изгубим клиенти, заради възникнали недоразумения и разпространявани лъжи.

– Доброто и авторитетно име с високотехнологичното и иновативно производство на Кармела 2000, е търсена (при това не само в България, но и на пазарите на 17 държави от три континента) продукция с атрактивна визия.
На всички е известно завишеният контрол, който Европа прилага към вносителите на хранителни продукти. То, кажете ни моля, как става контрола и разршението за продажба на продукцията Ви в чужбина?

Това е така. Много са критериите и показателте, които трябва да покрием, за да сме лигитимени не само на българският, но и на междунароните пазари. Отдавна мина времето на безконтролното производство на хранителни продукти. Както казвате, ние сме съвременна фирма с високотехнологично и иновативно производство.
Ето защо никъде не сме се сблъсквали с проблем. Фирмата ни е сертифицирани по системите за контрол на качеството ISO 9001:2000 и системата за контрол на производството НАССР. Където и да са правили анализи на нашите продукти единственото което се доказва е качеството. Винаги сме работили упорито, и никога не сме се спирали пред трудностите.Уважаваме партньорите си, оптимисти сме и не си поставяме непостижими цели. Затова се радваме и на успехи.
Ние в Кармела разработваме и предлагаме на нашите клиенти вкусни и качествени продукти, произведени с отговорност и грижа за всеки потребител.  


05.02.2010